Ons team

RBC Engineering Support bestaat uit een enthousiast team van 6 personen met jarenlange ervaring binnen de commerciele kant van de techniek. Vind onderstaand de juiste persoon voor uw vraag en neem gerust contact met ons op.

René

Algemeen Directeur

Als kind had ik al een grote interesse in techniek, muziek en motorvoertuigen. Rond 1982 heb ik mijn opleiding als Technicus Bedrijfsinstallaties afgerond en ging vervolgens aan de slag als allround monteur.

In 1987 kwam ik in de zware industrie, bij het huidige Wienerberger B.V. terecht. De grove machines in deze steenfabrieken en de informele omgang met mensen sprak mij aan. Ik promoveerde in de functie van Ovenoperator / Technicus en was verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van complexe oveninstallaties. Ik verdiepte me verder in deze functie en volgde in 1999 een opleiding op het gebied van Industriële Keramiek aan de Hogeschool Eindhoven.

Na verloop van tijd werd het verlangen naar vrijheid, het leggen van menselijke relaties en het aangaan van een nieuwe uitdaging steeds sterker. Dit deed mij besluiten om naast mijn werk bij Wienerberger, het zelfstandig ondernemerschap aan te gaan. Ik startte in 2000 een klein servicegericht installatiebedrijf op. Hierbij kreeg ik te maken met alle facetten op het gebied van storing en onderhoud van industriële procesinstallaties bij meerdere bedrijven.

In 2006 besloot ik om niet meer afhankelijk te willen zijn van een werkgever en richtte met veel succes RBC-Recruitment op wat naderhand resulteerde in RBC Engineering Support en RBC Projects.

Ik ben één van de krachten achter RBC Engineering Support en RBC Projects en vervul hierin de rol van partner voor hoogwaardige organisaties en professionals die activiteiten ontplooien in de techniek.

Marianne

Commerciële Binnendienst

Mijn naam is Marianne en ik ben vanaf het prille begin werkzaam bij RBC Engineering Support. Bij de opstart heb ik dit nog gecombineerd met mijn verzekeringsbaan. Sinds 2013 ligt mijn focus echter volledig bij RBC!

Als commercieel medewerker binnendienst verzorg ik de facturatie en houd ik mij bezig met de boekhouding. Mijn werkzaamheden zijn zeer divers, want ik heb ook een rol in het schrijven en plaatsen van vacatures op onze website, het opmaken van diverse documenten en het ontvangen van onze gasten.

Na mijn opleiding als directiesecretaresse ben ik in de verzekeringswereld terecht gekomen en heb ik daar ook een diploma in behaald. Ik ben begonnen bij een dochteronderneming van ABN Amro. Hier heb ik als commercieel medewerker binnendienst de buitendienst mogen ondersteunen en ook zelfstandig verzekeringen afgesloten. Na 15 jaar ging ik een nieuwe uitdaging aan op het hoofdkantoor in Venlo, waar ik auto-acceptant werd. Bovendien verzorgde ik de administratie van de acceptatie-afdeling. Na 5 mooie jaren vond ik het tijd om mijn uitdagingen dichter bij huis te zoeken en heb ik in Landgraaf, Kerkrade en Sittard voor diverse assurantiekantoren mogen werken.

De sfeer op kantoor is informeel en mede daardoor werk ik al jaren met veel plezier bij RBC Engineering Support!

Luuk

Operations Manager

Mijn naam is Luuk Rothkrantz, ruim 10 jaar actief voor ons mooie familiebedrijf en sinds 2018 mede-eigenaar. Ik ben er trots op dat we al jaren kennis en capaciteit weten te leveren aan loyale hoogwaardige organisaties en professionals die activiteiten ontplooien in de bouw en industrie. Ik ben actief van Kerkrade tot Eindhoven en van Antwerpen tot Köln.

Binnen RBC Engineering Support ben ik als operations manager verantwoordelijk voor alle activiteiten die door ons worden uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan sales, accountmanagement, recruitment, administratie en HR. Ik probeer continu mijn manier van werken te verbeteren en voel me verantwoordelijk voor het geluk en de tevredenheid van relaties en collega’s.

Ik heb een HBO-opleiding Facility Management, afstudeerrichting Real Estate afgerond aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen. Na het afronden van deze opleiding ben ik gestart bij een woningstichting, genaamd Hestia Groep in Landgraaf. Hier heb ik veel geleerd en heb ik binnen verschillende afdelingen mogen werken. Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat ik wilde blijven werken met mensen in een commerciële(re) omgeving. Al snel kwam ik terecht in de arbeidsbemiddeling en dan met name binnen de techniek. Bij Adecco was ik Key Accountmanager en Inhouse Consultant voor de grootste klant van onze vestiging in Heerlen, namelijk Componenta BV. Tegenwoordig beter bekend onder de naam VDL Castings. Ik was de eerste contactpersoon voor alle processen rondom in- en uitstroom van personeel en de salarisadministratie. Toen ik in 2011 werd benaderd door RBC hoefde ik niet lang te twijfelen omdat ik ervan was overtuigd dat dit de ideale vervolgstap in mijn carrière was. Van die stap heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt!

Inmiddels ben ik al jaren samen met Nancy en hebben wij samen 2 geweldige kinderen: Romée en Noah. Naast mijn gezin heb ik nogal wat hobby’s en is een week vaak te kort. Zo spring ik graag op de fiets, houd ik ervan om stevig door te rijden en maak ik graag mooie ritten in binnen- en buitenland. Op de fiets realiseer ik mij dat er talloze metaforen zijn het ondernemerschap: “Hoe sta je op als je bent gevallen? Ben je iemand die graag vooroprijdt? Waarom kom je jezelf altijd tegen? Welke pieken en dalen zijn er op de route?”

Julita

Business Manager

Mijn naam is Julita Szrejder en ik werk sinds maart 2024 als Business Manager bij RBC Projects. Hier ben ik verantwoordelijk voor het invullen van vraag en aanbod van zowel opdrachtgever als werkzoekenden binnen de maakindustrie.
Voordat ik bij RBC Projects kwam, was ik al enkele jaren actief binnen de arbeidsbemiddeling in het zuiden van het land waar ik verschillende kandidaten en opdrachtgevers heb ondersteund in de zoektocht naar de perfecte match. Arbeidsbemiddeling is een branche die mij goed ligt: ‘Ik vind sales en relatiebeheer ontzettend interessant, maar het verkopen van een product past net iets minder bij mij. Door de veelzijdige rol als Business Manager kan ik mijn vaardigheden in de strijd gooien en veel met mensen werken. Voor mij is dit de ideale combinatie.’
Ik ben geboren en getogen in Polen en 17 jaar gelden ben ik verhuisd naar Nederland. Samen met mijn 2 kinderen wonnen we in het mooie Sittard.
Sport en gezelligheid vind ik belangrijk in het leven en ik ga er graag op uit. Thuis, stilzitten is niet iets wat ik snel zal doen. Elke dag probeer ik optimaal te genieten en te ontdekken. “Maar natuurlijk zijn mijn twee kinderen mijn grootste drijfveer, uit hun haal ik elke dag nieuwe energie en wil ik continu de beste versie van mezelf zijn.”
Sociaal, enthousiast en sportief zijn woorden die mij goed omschrijven. In mijn vrije tijd reis ik graag en ontdek nieuwe plekken. De bijnaam sportfanaat is bij mij dan ook zeker op zijn plaats. Naast mijn liefde voor wandelen ben ik regelmatig in de sportschool te vinden.
Ik vind het fantastisch om mensen aan een nieuwe baan te helpen. Samen met de kandidaat kijk ik waar de behoeftes liggen om zo een passende match te vinden. Ook heb ik het binnen RBC Projects goed naar mijn zin. De werksfeer is heel open en fijn. Naast het zijn van collega’s staat iedereen voor elkaar klaar en heerst er oprechte interesse, alles sluit goed aan.

Ivo

Business Manager

Mijn naam is Ivo Franssen en ik ben sinds 2022 één van de krachten achter RBC Engineering Support.

Als Business Manager heb ik een veelzijdige rol. Ik richt me op het bemiddelen van professionals bij bestaande en vooral ook nieuwe opdrachtgevers. Denk hierbij aan grote en middelgrote bedrijven voor onze professionals. Ik ben verantwoordelijk voor het gehele commerciële proces: van acquisitie tot aan closing.

Na het afronden van HBO Commercieel Management, ben ik in 2008 gaan werken bij Wiertz Company in de functie van Salesmanager. Hier was ik verantwoordelijk voor het verkopen van de diensten van Wiertz Company, teneinde de taakstellingen van de organisatie op efficiënte wijze te doen realiseren. Na 4 jaar deze rol met succes te hebben vervuld, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. In de organisatie kreeg ik de mogelijkheid om het label gericht op hogere profielen verder vorm te geven, daarnaast bracht ik mijn kennis naar een hoger niveau middels een post HBO opleiding gericht op recruitment. In de functie van vestigingsmanager was ik verantwoordelijk voor het vervullen van vacatures. Ik acquireerde opdrachten en bouwde zo mijn eigen netwerk van mogelijke opdrachtgevers op. Daarnaast selecteerde ik passende kandidaten via verschillende media en via mijn commerciële netwerk hield ik gerichte interviews. Na 6 jaar werd ik gevraagd om bij VeTraNed, een veiligheidsbedrijf in de breedste zin van het woord, om hier als regiomanager aan de slag te gaan. Ik realiseerde hier een fantastische groei van de organisatie. Vanzelfsprekend was de zoektocht naar nieuwe klanten zeer belangrijk, een pionierstaak die deels vanuit mijn bestaande netwerk gezocht werd.

In 2022 kreeg ik de kans om het team van RBC Engineering Support te complementeren. Het werd mij snel duidelijk dat dit een juiste vervolgstap in mijn carrière zou zijn.

Privé ben ik gelukkig samen, verloofd en binnenkort getrouwd met Jolien. Samen hebben wij 2 kinderen. In mijn vrije tijd vind je mij op de fiets, met name voor lange fietstochten in het prachtige Limburgse Heuvelland. Op zondag ga ik er op uit met Tourclub Kerkrade, een enthousiaste en fanatieke groep wielrenners. Verder ben ik graag te vinden in de keuken en kan ik mij uren amuseren achter de barbecue.

Mitch

Business Manager

Mijn naam is Mitch Op het Veld en ik ben sinds 2024 werkzaam bij RBC. Als Business Manager IT ben ik verantwoordelijk voor de Business Unit IT, die sinds mijn komst is gelanceerd binnen RBC. In mijn rol bemiddel ik IT-professionals naar mooie uitdagingen. Daarnaast ben ik commercieel actief met accountmanagement en het aangaan van nieuwe, duurzame relaties.

Na het afronden van mijn bachelors Bedrijfskunde ben ik de arbeidsbemiddeling ingerold. In mijn eerste jaren was ik voornamelijk actief in recruitmentrollen gericht op logistiek en zorg. Vanuit deze rol ben ik doorgegroeid naar een positie als operationeel leidinggevende. In deze functie was ik nauw betrokken bij het opzetten van een detacheringstak voor IT-professionals, waarbij recruitment zowel in binnen- als buitenland werd uitgevoerd. Naast mijn rol als operationeel manager, was ik ook betrokken bij de recruitment- en salesactiviteiten. Deze rollen heb ik binnen dezelfde organisatie kunnen vervullen, waarna RBC op mijn pad kwam. Binnen RBC probeer ik mijn IT-kennis verder uit te breiden en mensen te helpen aan een mooie volgende stap in hun carrière.

Privé ben ik al jaren samen met mijn partner Linda. Samen hebben we een kat en bouwen we ons toekomstige huis. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool en gaan we graag op vakantie naar zonnige bestemmingen.

Wat anderen over ons zeggen

Een 4/5 job als project engineer vinden, is zeker geen simpele karwei,
maar Luuk van RBC engineering heeft me niet alleen geholpen deze wens te vervullen.
Hij heeft me bovendien ook nog volkomen begeleid in de administratie die mijn nieuwe uitdaging in Nederland (voor mij buitenland) met zich meebracht.

MirandaProject Engineer

Thanks to RBC I was able to realize my dream of living in the Netherlands and having a great job in a Dutch high-tech company. In addition to matching me up with the perfect job, they provided my family and me invaluable help and assistance with finding a place to live, getting settled in, and navigating the bureaucracy. Thank you Luuk, René, and the rest of the RBC team!

DonaldLead Design Engineer

Kurz und knapp, RBC Engineering Support hat ein tolles Team, Sie sind kompetent, jederzeit erreichbar und hilfsbereit. Die Mitarbeiter stehen im Fokus. Kann ich nur empfehlen!

ImadInk Designer

Voor mij is het grootste pluspunt aan RBC Engineering Support de menselijkheid in hun aanpak. Er word altijd naar een oplossing gezocht die bij de werknemer past, waarbij alle opties bekeken worden en open over gecommuniceerd word. De communicatie verloopt altijd professioneel en persoonlijk, ongeacht of het gesprek over het werk, de klant of het favoriete restaurant gaat.

RudiEmbedded Software Engineer

Ik werk via RBC Engineering Support al geruime tijd bij DAF Trucks. Hier ben ik bezig met de routing van de uitlaat, het dynamische krachtverloop op de uitlaat en de stroming van de verbrandingsgassen. Naast het uitdagende werk is er bij RBC Engineering Support ruimschoots aandacht voor ontspanning. Ze organiseren elk jaar een kerstviering voor alle collega’s inclusief aanhang en in de zomer een uitje, waar zelfs het complete gezin van harte welkom is. Een leuk moment om elkaar onder het genot van een hapje en drankje beter te leren kennen. Je kunt altijd met vragen terecht bij het team in Landgraaf en wordt direct geholpen. Een zeer prettige werkgever die mij de unieke kans geeft te werken bij een grote multinational zoals DAF Trucks.

AndréSenior Constructeur Motor Installaties

Ik ben zelden benaderd door een bedrijf met een vacature die zo goed aansluit op mijn kennis, ervaring, wensen en eisen ten aanzien van een baan. RBC Engineering Support heeft mij weten te overtuigen door het bieden van een baan in een internationale werkomgeving bij een technologisch vooruitstrevend en maatschappelijk verantwoord bedrijf. Met recht een bedrijf waar ik graag voor wil werken. Mijn eerste contact met RBC en Luuk, was zeer prettig, inmiddels had ik al veel vergelijkingsmateriaal en RBC springt er met kop en schouders bovenuit.
Vooral het persoonlijke aspect en het contact blijven houden tijdens de opdracht. Feedback, communicatie en opvolging echt top!

MarinoManaged Dealer Inventory Analist

“Sinds een paar maanden ben ik onderdeel van het team van RBC Engineering Support en het bevalt me uitstekend. Ze hebben een geweldige uitdaging voor me gevonden als Production Engineer, een baan die me uitstekend bevalt. Dankzij het blijvende contact en de interesse vanuit RBC, voel ik me helemaal op mijn gemak. De keuze om te wisselen naar een baan via RBC is dan ook een van de beste keuzes geweest.”

EdwinProduction Engineer

Nadat ik besloten had om van baan te wisselen, ben ik via via bij RBC Engineering Support terecht gekomen. Na een eerste kennismakingsgesprek, waarbij de focus vooral lag op hetgeen wat ik wil en zoek, heb ik een mooie lijst met mogelijkheden doorgestuurd gekregen. Deze sloten goed aan op mijn wensen. Na een aantal gesprekken bij verschillende bedrijven, heb ik een project gevonden waarbij ik een goed gevoel had. Ik heb regelmatig contact met mijn contactpersoon bij RBC om te bespreken hoe het werk mij bevalt.

LauraEmbedded Software Engineer

Na mij in te schrijven op de VDAB in België werd ik vrijwel direct gecontacteerd door RBC. Na een eerste kennismakingsgesprek was duidelijk dat de mentaliteit meteen aansloot op wat ik zocht in een bedrijf. Er werd meteen besproken hoe ik als schoolverlater kon beginnen aan het opbouwen van mijn carrière. RBC is toen direct aan de slag gegaan een geschikte baan te vinden waar ik mijn kennis verder kan ontplooien. De begeleiding en constante opvolging van mijn traject geeft een gevoel dat je er niet alleen voor staat. Dankzij het brede netwerk opdrachtgevers van RBC hebben ze snel verschillende opties voor me gevonden. Ik ben tevreden dit toffe team achter me te hebben staan en kijk uit naar een succesvolle carrière.

PieterMechatronics engineer

Toen ik op mijn 58-ste wederom op zoek moest gaan naar een nieuwe uitdaging, was het Luuk die via zijn informele to the point aanpak mij het beste gevoel bezorgde voor een kans op succes. Hij beet zich vast in mijn case en zijn vastberadenheid heeft mij uiteindelijk een prima job bezorgt bij DAF trucks als projectleider. Kan niet anders dan RBC warm aanbevelen, met hun directe lijnen en persoonlijke informele aanpak.

RickProjectleider Sites & Buildings

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging benaderde Luuk mij met de mogelijkheden die RBC Engineering Support kon bieden. Hierin hebben zij direct een interessant voorstel gedaan en zat ik een week later al aan tafel met mijn nieuwe werkgever. RBC Engineering Support heeft tijdens dit traject veel voor mij betekend en mij uitgebreid begeleid. Zij nemen de tijd voor je, luisteren naar je en schakelen snel.

LaurensWerkvoorbereider

Ik voelde me direct goed bij RBC Engineering Support. Luuk koppelde mij aan precies de opdracht die ik zocht en waar ik me als materiaalkundig ingenieur goed in voelde, in de dynamische omgeving van DAF Trucks. Hij zorgde voor een persoonlijke begeleiding tijdens de gesprekken met DAF Trucks en dit leidde snel tot een overeenkomst. RBC Engineering Support zorgt voor maatwerk, tot tevredenheid van de werknemer en de opdrachtgever.

FrankSpecialist Materialen en Processen – Metalen

Mijn ervaring met RBC Engineering is zeer positief te noemen, de eerste optie die RBC voor mij selecteerde, was ook meteen de juiste match!
Je voelt je meer dan gewaardeerd door het hele team, als de juiste wil om te werken er is, dan heeft RBC zeker de juiste uitdaging voor je klaar liggen.
Persoonlijk vind ik dat het team zeer in balans is en professioneel met je samenwerkt.

IgnaceCustomer Service Engineering Manager

Heel aangenaam en vriendelijk personeel. Professioneel, eerlijk en ze houden hun beloftes! Een echte aanrader!

AimiliosProcess Engineer

Als je met 50 jaar plots je job verliest stort je wereld even in. Ik ging op zoek naar een nieuwe job met één gedachte. Ik doe alleen nog iets wat me 100 procent aanstaat. De eerste die me contacteerde was Luuk, en de volgende werkdag ontmoetten we elkaar al. Er was één specifieke klant die mij in het oog sprong. Ellimetal. Luuk regelde de eerste ontmoeting en gaande weg groeiden Ellimetal en ik naar elkaar toe, met een leuke job, die me 100 procent aanstaat als gevolg.

KrisProject Engineer Pre Sales, Design en FEM